איך למחוק את חשבון הפייסבוק שלכם (באמת!) – עדכון 2017

האם אתם חיים את החיים או רק מדברים עליהם? אחת הבעיות הגדולות ביותר של פייסבוק היא שככל שאנחנו מבזבזים יותר זמן בעדכון הפרופיל שלנו ובמעקב אחר חיים של אנשים אחרים, הולך ופוחת הזמן שאנחנו חיים את החיים שלנו.

כמובן, יש בעיות אחרות עם פייסבוק, וישנה מחלוקת משמעותית סביב המוכנות של החברה למכור מידע למפרסמים פוטנציאליים. מסמך שהודלף לאחרונה טען שפייסבוק מציעה למפרסמים הזדמנות למכור לבני נוער כאשר הפוסטים שלהם מראים שהם צריכים זריקת ביטחון קטנה. במילים אחרות, זה מצביע על נטייה לנצל אנשים צעירים בתקופות שהם פגיעים מבחינה רגשית. ההאשמות הללו, יחד עם קנסות שהוטלו לאחרונה בעקבות מעבר על חוקי איסוף מידע באירופה, גורמים למפלצת המדיה החברתית להיראות קצת פחות כמו חבר פייסבוק ויותר כמו התאום הרשע שלו.

אז אם אתם רוצים לשחרר את עצמכם מאחיזתה של פייסבוק, איך תוכלו להשיג את החופש הזה?

בסופו של דבר זה לא קל כפי שאולי נראה. בדיוק כפי שהמחשב שלכם שומר נתונים, מידע רקע ונתיבים של מסמכים, כך הרשת החברתית שומרת רשת של מידע שאורב ברקע ונשאר בחלל הקיברנטי נעלם, אך לא נשכח.

כשפייסבוק מעדכנים ללא הרף את מדיניות הפרטיות שלהם, אי אפשר פשוט ללחוץ על "מחק" ולצפות להיעלם מעל פני הרשת החברתית. השבתת החשבון היא פעולה פשוטה, אבל זה לא אומר שהוא נמחק. אם תחזרו בעתיד ותרצו להפעיל מחדש את החשבון, תגלו שכל המידע שלכם עדיין שם, מחכה לאחזור. אם באמת תמחקו את החשבון, לא תהיה דרך לגשת אליו שוב בעתיד ולא ניתן יהיה לשחזר את התוכן.

להלן מדריך שלב אחר שלב לביצוע קסם ההיעלמות האולטימטיבי מפייסבוק:

1. מחקו אפליקציות מקושרות

אחת הפונקציות השימושיות של פייסבוק היא היכולת להשתמש בחשבון הפייסבוק שלנו כדי להתחבר לאפליקציות אחרות כמו אינסטגרם, פינטרסט או ספוטיפיי. לעתים קרובות אנחנו לא חושבים על כך שהפונקציה הזאת אומרת שאנחנו מוסרים את המידע שלנו בכל פעם שאנחנו משתמשים בה, ומאפשרים לאחרים לגשת אליו ולאחסן את המידע האישי שלנו. הצעד הראשון לחופש מפייסבוק היא הסרת האפליקציות המקושרות לחשבון הפייסבוק שלכם.

  1. קודם כל, לחצו על החץ בפינה הימנית העליונה של עמוד הפייסבוק שלכם (שימו לב שאם הממשק שלכם בעברית הכיוונים הפוכים). לאחר מכן בחרו ב"הגדרות" (Settings) ולחצו על "אפליקציות" (Apps) בטור הצדדי של העמוד.
  2. לחצו על כפתור "ערוך" (Edit) מתחת לכותרת "אפליקציות, יישומי אינטרנט ויישומי פלאגין" (Apps, websites and plug-ins).
  3. לאחר שתנטרלו את הפלטפורמה (Disable Platform), תוכלו להתחיל למחוק את האפליקציות שמקושרות לחשבון שלכם.

Facebook - disable platform

Facebook - remove apps

 

2. מחקו היסטוריית פעילות

כעת עליכם למחוק את העקבות הווירטואליות שלכם, שמשאירות שובל של הפעילות האחרונה שלכם. מתפריט החץ הנפתח בחרו "יומן פעילויות" (Activity Log) ואז השתמשו בכפתור "ערוך" (Edit) כדי למחוק או לבטל לייק לכל פעולה שרשומה ביומן שלכם.

Facebook - clear activity log

3. גיבוי מידע

אם אתם רוצים לשמור את המידע שמקושר לחשבון שלכם, כמו תמונות שפרסמתם ושמות החברים שהיו לכם בחשבון, תצטרכו להוריד גיבוי של מידע החשבון שלכם.

  1. שוב, עברו לתפריט "הגדרות" (Settings).
  2. תחת "הגדרות חשבון כלליות" (General Account Settings), לחצו על הקישור שמאפשר לכם להוריד עותק של כל המידע שלכם.
  3. לאחר מכן תקבלו אימייל עם קישור לארכיון ההורדה שלכם. הארכיון יישמר בתיקיית ההורדות על המחשב שלכם. זה קובץ מכווץ (zip) שחושף כאשר פותחים אותו את כל התמונות שלכם, בנוסף לכמה קבצי html המכילים רשימות של החברים שלכם, מפרסמים, וכמעט כל דבר אחר שכנראה שכנע אתכם לעזוב את פייסבוק מלכתחילה.

Faceboook - download data 1

Facebook - download data 2

4. השבתת החשבון

השלב הבא הוא כנראה המתמיה ביותר! פייסבוק רוצים לשלוח אתכם למרדף שווא, הם מציגים את האפשרות להשבית את החשבון שלכם במקום שקל למצוא ומכוונים אתכם נואשות לכיוונה. למה? כי השבתה היא לא מחיקה. השבתה אומרת שתוכלו פשוט להתחבר שוב ולהמשיך כאילו כלום לא קרה. אז אם אתם לא לגמרי בטוחים שאתם רוצים להיפרד מעולם הפייסבוק לנצח, פשוט השביתו את החשבון שלכם ואז, אם תתחרטו, תוכלו תמיד להתחבר שוב ולהמשיך מהיכן שעצרתם. בזמן שהחשבון מושבת, החברים שלכם לא יוכלו לפרסם פוסטים בחשבון שלכם או לשלוח לכם הודעות.

  1. שוב, עברו לתפריט "הגדרות" (Settings).
  2. בחרו "כללי" (General) בראש התפריט הצדדי.
  3. אחר כך לחצו על "נהל את החשבון" (Manage your account) וגללו מטה את העמוד עד שמוצגת האפשרות להשבתת החשבון.

Facebook - deactivate account 1

Facebook - deactivate account

5. מחיקת החשבון

למרות המאמצים הרבים, כמעט בלתי אפשרי למצוא את הקישור למחיקת החשבון. הדרך היחידה שהצלחתי לגלות אותו הייתה לחיצה על תפריט העזרה וחיפוש "מחיקת חשבון". בתשובה ישנו קישור שאומר "הודע לנו על כך" (let us know). לחצו על הקישור הזה והוא יפנה אתכם לעמוד שיאפשר לכם סוף סוף למחוק את החשבון שלכם לצמיתות.

עכשיו כל שעליכם לעשות זה ללחוץ על "מחק את החשבון שלי" (delete my account), להכניס את הסיסמה שלכם ולשלוח בדיקת אימות captcha, וסוף סוף תהיו חופשיים… טוב, כמעט!

Facebook - delete account 1

Facebook - delete account

הרי לא באמת חשבתם שפייסבוק יתנו לכם ללכת בכזאת קלות, נכון? למרות שהצלחתם לחשוף את הקישור החבוי שיאפשר מחיקה מוחלטת של החשבון שלכם, פייסבוק תשמור את המידע ותשהה את המחיקה למשך 14 יום, בתקווה שתתחרטו ותמהרו לחזור ולחסות תחת כנפה. אם במקרה תיגשו לפייסבוק או לכל אתר המזוהה איתה במהלך השבועיים האלה, בקשת המחיקה תבוטל אוטומטית ושוב תהיו נתינים של פייסבוק.

אז מצאו את העקבות שלכם, היפטרו מהן, והחליפו את הסיפורים הווירטואליים וחברי הפייסבוק שלכם בחיים האמיתיים ובחברים מוחשיים שיכולים לחבק אתכם באמת, במקום לשלוח אימוג'י או לייק כלאחר יד!

שתפו את המאמר עם החברים שלכם בפייסבוק (חחח!) ותראו מה יש להם להגיד.

האם זה היה מועיל? שתף את זה!
שתף בפייסבוק
0
צייץ לטוויטר
0
שתף בגוגל+ אם אתה חושב שגוגל לא יודעת מספיק עליך, גם כך
0